Gezonde voeding en gewicht

Gezonde voeding speelt een essentiële rol bij het bereiken van een gezond gewicht en het verminderen van overtollig lichaamsvet.  Het is belangrijk om te focussen op volwaardige voedingsmiddelen. Gezonde voeding is slechts een onderdeel van een succesvol vermageringsproces, ook lichaamsbeweging speelt hier een belangrijke rol in. 

Diabetes 

De behandeling van diabetes is gericht op het beheersen van de bloedsuikerspiegel om complicaties te voorkomen. Het naleven van een gezonde levensstijl, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en goede voeding, kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

FODMAP

FODMAP staat voor Fermenteerbare Oligosachariden, Disachariden, Monosachariden en Polyolen. Sommige mensen hebben moeite met het verteren van deze koolhydraten, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen  (buikpijn, winderigheid, diarree..). Als je denkt dat je een intolerantie hebt voor FODMAPs, kan het nuttig zijn om een FODMAP-arm dieet te proberen. Door het vermijden van FODMAP-rijke voedingsmiddelen kunnen de symptomen verminderd worden en kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Kinderdiëtetiek (I.O)

Het is belangrijk dat kinderen gezond leren eten: evenwichtig, regelmatig en gevarieerd, in een ontspannen en veilige context. Het is fijn als kinderen boordevol energie zitten, een gezond gewicht en een hogere weerstand hebben. Wie evenwichtig eet, ondervindt daar alleen maar voordelen van.